Politic

Iniţiativă civică la BRAŞOV: „Adoptă un consilier!”

 

Consiliul Local Braşov va fi monitorizat timp de 10 luni, respectiv în perioada 1 mai 2017 – 28 februarie 2018.

Asociaţia Pro Democația Club Brașov a inițiat proiectul „Adoptă un consilier”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de două entităţi economice. 

Potrivit informaţiilor oferite de Asociaţia Pro Democraţia, finanţarea proiectului este în valoare de 66.700 de lei, din care 59.992 de lei finanțare nerambursabilă. Monitorizarea Consiliului Local  se va desfășura prin intermediul voluntarilor asociației.

Scopul, au adăugat iniţiatorii, este de stimulare a consilierilor locali pentru consultare publică și informarea cetățenilor municipiului Brașov. Obiectivele proiectului sunt: monitorizarea şi evaluarea activității consilierilor locali din municipiul Brașov, transparentizarea procesului legislativ local în municipiul Brașov și realizarea unei pagini web a clubului Brașov a Asociaței Pro Democrația.

„Activitatea consilierilor locali brașoveni este încă o necunoscută pentru cetățeni. Sunt 27 de consilieri ai municipiului Brașov, dar doar cei care au devenit viceprimari sunt mai vizibili ca activitate. Rapoartele de activitate sunt rare, nu am identificat comunicate de presa sau informații prin care noii consilieri locali au stabilite zile și ore de audiență sau date de contact și puțini consilieri locali folosesc social media pentru a comunica cu cetățenii. Mai mult, ședințele comisiilor Consiliului Local Brașov sunt ședințe închise și nu există o dezbatere reală a regulamentelor de interes local, pe care consilierii le pot prezenta cetățenilor. În iunie 2016 s-a format un nou consiliu local și ne dorim ca membrii acestuia sa fie deschiși, transparenți, să informeze și să consulte cetățenii și factorii locali interesați de probleme/nevoi/situații ale municipiului și ale cetățenilor”, se specifică în comunicatul de presă transmis de coordonatorul de proiect, Andreea Socaciu. 

Orice braşovean cu simţ civic se poate alătura acestei iniţiative, ca voluntar. Înscrierile se vor face în perioada martie – aprilie 2017, cu condiţia să aibă vârsta de peste 16 ani (pentru 16-18 ani trebuie acordul unui părinte), cu o atitudine nepartizană, utilizator de social media (FB). 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button