112

BRAŞOV. Anchetă penală după o operaţie cu complicaţie fatală

 

Procurorii braşoveni au deschis o anchetă penală după ce o femeie a murit după ce a fost operată de fibrom uterin la Spitalul Municipal Făgăraş. Familia acuză chirurgul care a efectuat intervenţia, dar nu a depus plângere pentru malpraxis la Colegiul Medicilor.

Maria Iagăr în vârstă de 49 de ani s-a internat la Spitalul Muncipal Făgăraş pentru o operaţie de fibrom uterin. Se întâmpla la finele lunii februarie. Pacienta a fost operată, dar în timpul intervenţiei chirurgul a secţionat din greşeală ureterul care face legătura între rinichiul stâng şi vezica urinară. Abdomenul femeii s-a umplut de urină, dar medicul Doina Cerghit, medic primar obstetrică-ginecologie nu a observat greşeala, relatează Ştirile Pro TV. Pacienta a fost externată după patru zile, dar acasă s-a simţit tot mai rău, aşa că a revenit cu ambulanţa la acelaşi medic. Pentru că situaţia ei era deja critică, a fost trimisă la Braşov. După o simplă ecografie, medicii de la Judeţean au identificat cauza şi au operat-o din nou. Din păcate, femeia nu şi-a mai revenit şi a murit în câteva zile. „Problema a fost disecţia ureterului stâng şi s-a făcut reimplantare de ureter. Aceste cazuri sunt extrem de rare”, a confirmat pentru sursa citată Carmen Neculoiu, managerul Spitalului Judeţean Braşov.

Familia femeii a depus plângere împotriva medicului Doina Cerghit. Specialistul a declarat pentru aceeaşi sursă că regretă ce s-a întâmplat şi că disecţia de ureter este una dintre complicaţiile majore care pot apărea în cazul unei astfel de intervenţii: „Postoperator a evoluat bine. Din ce am înţeles de la colegii mei, a fost lezat ureterul de pe partea stângă, această leziune fiind una din complicaţiile majore care poate să apară. Eu ţin foarte mult la toate pacientele mele, nu doresc la nimeni, îmi pare rău că s-a întâmplat ce s-a întâmplat”.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a deschis o anchetă penală în acest caz. „În acest moment se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă”, a declarat Carmina Reit, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

În schimb, nici la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), nici la Colegiul Medicilor nu a fost depusă lângere pentru malpraxis. „Am aflat şi noi din presă despre acest caz, dar la noi nu a fost depusă nici o reclamaţie. Dacă vine de la Colegiul Medicilor atunci se analizează în Comisia de malpraxis. Dar vom face şi noi o anchetă, să vedem ce s-a întâmplat acolo”, ne-a declarat dr. Lavinia Buvnariu, directorul executiv al DSP Braşov.

La rândul său, dr. Gabriel Moraru, preşedintele Colegiului Medical – filiala Braşov, a infirmat existenţa vreunei reclamaţii în acest caz.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button