Delicte

BRAŞOV. Covăsneni condamnaţi definitiv la Curtea de Apel Braşov pentru afacerile cu droguri şi substanţe psihoactive

 

Trei bărbaţi „săltaţi” în urmă cu un an de procurorii DIICOT Covasna pentru afaceri cu droguri şi substanţe psihoactive şi-au primit condamnarea definitivă, ieri, la Curtea de Apel Braşov. În fapt, magistraţii braşoveni au respins ieri apelurile formulate de procurori şi de unul dintre inculpaţi împotriva sentinţei din 7 noiembrie 2016 a Tribunalului Covasna, astfel că decizia respectivă a rămas valabilă.

Prin urmare, inculpatul care formulase apel, Taskay Tamas, va avea de executat 3 ani, 10 luni şi 6 zile de închisoare, fiind găsit vinovat de „introducerea în ţară de droguri de mare risc, fără drept” şi „vânzare de droguri de mare risc, fără drept”. Inculpatului îi va fi scăzută din pedeapsă perioada petrecută în stare de reţinere şi arest preventiv, respectiv de la 12 martie 2016 – la zi, el aflându-se în Penitenciarul Codlea.

Ceilalţi doi inculpaţi din dosar au scăpat cu închisoare cu suspendare.
Stefan Renato a primit 2 ani, 11 luni şi 16 zile de închisoare cu suspendare, având termen de supraveghere de 4 ani, pentru „vânzarea de droguri de mare risc, fără drept” şi „cumpărare de droguri de mare risc, fără drept”, iar Csiki Csaba-Lorant a fost condamnat la 2 ani, 3 luni şi 16 zile de închisoare, având termen de supraveghere de 4 ani.
Ambii inculpaţi vor avea de prestat muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei municipiului Sf. Gheorghe sau în cadrul societăţii Tega S.A. Sf. Gheorghe.
În plus, Csiki Csaba-Lorant are de achitat o amendă penală de 1.500 de lei, altfel aceasta se transformă în zile de închisoare (150 de zile -amendă, cu cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă de 10 lei).

El a fost condamnat pentru „vânzarea de droguri de mare risc, fără drept”, în formă continuată şi trei infracţiuni de „efectuare, fără drept, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile, de a avea efecte psihoactive”.
Csiki Csaba-Lorant a fost reţinut pe 11 martie, iar Stefan Renato pe 12 martie şi au stat în arest preventiv până pe 7 noiembrie 2016, când Tribunalul Covasna a dispus să fie puşi în libertate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button