Data producţiei şi data congelării, obligatorii pe etichetele produselor de origine animală
ANSVSA a demarat o acţiune informativă în rândul operatorilor economici, apoi va începe controalele
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat, la nivel naţional, o acţiune de informare a operatorilor din industria alimentară cu privire la datele pe care trebuie să le pună la dispoziţia clienţilor, în cazul comercializării produselor alimentare de origine animală congelate.
„Acțiunea se adresează agenților economici care dețin unități de tranșare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine și vizează obligativitatea înscrierii pe eticheta produsului a indicațiilor cu privire la data producției și la data congelării cărnii și a peștelui neprocesat congelat. În cazul cărnii congelate (de porc, pasăre, oaie, capră), a cărnii preparate congelate și a produselor din pescuit neprocesate congelate, operatorii din domeniul alimentar au obligația să pună la dispoziția consumatorului atât informații privind data producției cât și informații privind data congelării”, se explică într-un comunicat remis de ANSVSA.
După această etapă de informare, inspectorii sanitar-veterinari vor demara controale, pentru a verifica în ce măsură sunt respectate aceste obligaţii.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.