Economic

ANRE va transmite până pe 15 februarie concluziile privind analiza prețurilor de pe bursa de energie

 

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a solicitat, în 1 februarie 2017, o analiză a comportamentului participanților la piața spot a energiei, iar concluziile vor fi transmise până în 15 februarie 2017, anunță operatorul pieței de energie electrică și gaze naturale din România (OPCOM).

 „În contextul tranzacțiilor stabilite pe piața spot în luna ianuarie 2017, informăm opinia publică și participanții la piață că OPCOM a asigurat corecta funcționare a platformelor de tranzacționare, fiind respectate întocmai regulamentele și procedurile în vigoare. În toate intervalele orare ale lunii ianuarie au fost ofertate volume de vânzare și cumpărare care au asigurat echilibrarea pozițiilor comerciale ale participanților la piață, la prețurile de închidere rezultate, reflectând intențiile de ofertare exprimate de participanți”, se arată în comunicatul de presă al OPCOM.

Prin urmare, prețul de închidere a pieței este „rezultatul ofertelor ferme ale participanților la piața spot exprimate prin ofertele introduse de către aceștia în platformele de tranzacționare”, precizează OPCOM.

Reamintim că, recent, ANRE a anunțat că a demarat o investigație pentru a cerceta mai multe tranzacții suspecte înregistrate pe bursa de energie OPCOM, solicitând și sprijinul Consiliului Concurenței.

Citiți și: 

Update. OPCOM a transmis la ANRE și Consiliul Concurenței informații privind comportamentul ilegal pe bursa de energie

Update. Consiliul Concurenței confirmă că analizează tranzacțiile suspecte de pe bursa OPCOM

ANRE a demarat o investigație pe piața energiei. Cercetează două tranzacții suspecte de pe bursa OPCOM


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button