112

BRAŞOV. Peste 900 de intervenţii ale pompierilor, în Ţara Făgăraşului, pe parcursul anului trecut

 

Pompierii făgărăşeni au avut mai bine de 900 de intervenţii pe parcursul anului trecut, fiind vorba fie despre incendii şi accidente rutiere, fie despre deblocări, salvări de animale şi alte situaţii de urgenţă sau acţiuni informative şi de instrucţie, conform bilanţului făcut public de șeful Detașamentului de Pompieri Făgăraș, lct. col. Dorin Moldovan.

Comparativ cu anul trecut, numărul incendiilor a scăzut, în schimb a crescut cel al accidentelor rutiere, printre care amintim cel din iunie 2016, soldat cu moartea a patru persoane, pe DN 1 (în zona Dealul Perşaniului), ca urmare a răsturnării unui autocar plin cu copii. În total, anul trecut au fost 75 de accidente rutiere, dintre care 18 cu descarcerare.

84 de incendii

Potrivit bilanţului, pompierii din cadrul Detaşamentului Făgăraş au înregistrat 926 de cazuri, din care 84 au fost incendii, 75 de accidente rutiere, 619 intervenții SMURD, 155 de activități de informare și instructaj în obiectivele de interes, 25 deblocări de persoane şi 8 salvări de animale.
Din nefericire, la incendii și descarcerări, 10 persoane și-au pierdut viața, iar SMURD-ul a înregistrat 22 de persoane decedate.

„În anul 2016 ne-am confruntat cu peste 900 de acțiuni de intervenție și informare a populației. Dintre cele mai semnificative intervenții, una a fost în data de 1 ianuarie 2016, la orele 5.40, un incendiu la o cabană, o casă de vacanță la Breaza. Intervenția fost dificlă din cauza faptului că afară erau minus 20 de grade, iar sursele de alimentare cu apă se aflau undeva la peste 1 kilometru și am fost nevoiți să facem naveta pentru alimentare și am solicitat și sprijinul colegilor noștri de la Victoria.

Alte două intervenții deosebite au fost în luna iunie petrecute la câteva zile distanță. Este vorba despre două accidente rutiere, primul la Perșani unde un autocar de copii s-a răsturnat și din nefericire am constatat patru victime. Tot pe DN1, între localitățile Beclean și Dridif a avut loc în 23 iunie un alt accident rutier soldat cu patru victime“, a declarat, conform fagarasultau.ro, lct. col. Dorin Moldovan, șeful Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

 „Din nefericire, anul 2017 a început rău”

Nici începutul acestui an nu a fost unul liniştit pentru cadrele militare din cadrul Detaşamentului.
„Din nefericire anul 2017 a început rău. În 2 ianuarie, am avut o intervenție, un incendiu, în satul Calbor unde am găsit o persoană decedată. Tot în luna ianuarie, subunitatea a mai participat la 7 intervenții de stingere a incendiilor în Ticușu Nou, iar celelalte în Făgăraș. Din fericire, în luna ianuarie, până în momentul de față, nu am avut nici un accident rutier“, a precizat comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button