Delicte

BRAȘOV. Sancțiuni de aproape 50.000 de lei, în urma unei razii în rândul comercianților din Predeal

 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Județene Brașov au efectuat o razie, astăzi, pe raza stațiunii Predeal, pentru combaterea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit. Acțiunea a început la orele 12.30 și s-a încheiat cu verificarea a peste 80 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate care desfășoară activiăți de comerț în Predeal.

„Ca urmare a verificărilor, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale, prevăzute si pedepsite de Legea 12/1990 rep. privind protejarea populației împotriva comertului ilicit, OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și H.G 237/2001, privind înregistrarea turiștilor în unitațile de cazare. Valoarea totală a contraventiilor aplicate a fost de 49.500 lei, fiind confiscată totodata suma de 1.800 lei. De asemenea, se continuă verificările față de 2 agenti economici, existând suspiciuni cu privire la săvârșirea de către reprezentanții legali ai acestora a infracțiunii de evaziune fiscală, constând în neînregistrarea de venituri provenite din comercializarea mărfurilor, faptă prevazută si pedepsită de art. 9 alin. 1 lit b din Legea 241/2005 rep”, se menționează într-un comunicat remis de IJP Brașov.

Polițiștii brașoveni vor efectua și alte acțiuni de acest fel.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button