Delicte

BRAȘOV. Condamnat pentru tâlhărie, după ce a obținut prin violență un telefon mobil pe care l-a vândut apoi cu… 50 de lei

 

După mai bine de doi ani de la comiterea faptei, un brașovean a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de magistrații Curții de Apel Brașov de infracțiunea de tâlhărie calificată. Inculpatul, Bogdan Perjeu, fusese la un pas să scape de condamnare, însă soarta lui s-a schimbat astăzi.

În fapt, la Judecătoria Brașov, magistrații hotărâseră pe data de 12 mai să schimbe încadrarea juridică a faptei din tâlhărie calificată în furt calificat și au dispus încetarea procesului penal pornit față de inculpat, dar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov au contestat cu apel decizia, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Brașov.

Astăzi, magistrații Curții au admis apelul și l-au condamnat pe bărbat la 2 ani de închisoare cu suspendare, stabilind termen de supraveghere de 3 ani, impunându-i să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei Prejmer sau la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare – Atelierul MFC Brașov și să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială.
Pe latură civilă, el nu are de plătit daune, deoarece victima a renunțat la pretențiile civile.

Tâlhăria pentru care a fost condamnat Perjeu a fost comisă pe 15 mai 2014, în dauna unui bărbat domiciliat în Lunca Câlnicului. Inculpatul a deposedat victima, prin violență, de un telefon, pe care apoi l-a vândut cu… 50 de lei. Instanța a dispus astăzi ca suma respectivă să fie confiscată de la inculpat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button