Sănătate

Bebeluş născut fără buze şi nas, operat în premieră în România

 

Bebeluşul, născut cu o malformaţie extrem de rară la nivel mondial, fără buze, nas şi cerul gurii, a fost operat, în premieră, la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi.

„Este o malformaţie complexă cranio-facială. Practic, copilul nu are elementele centrale ale feţei: buză, palat tare, adică cerut gurii, palat moale, exista o comunicare între cerul gurii şi cavitatea craniană, prin care o parte din conţinutul cerebral, în special meningele, atârna în cavitatea bucală. Nu putea să înghită, nu are nici buze. El este staţionar, prognosticul rămâne rezervat, a depăşit cu bine prima intervenţie chirurgicală care a repoziţionat conţinutul cerebral, s-a închis parţial comunicarea între cavitatea bucală şi craniu. Urmează la trei luni să se facă o intervenţie plastică pentru confecţionarea buzelor şi refacerea în totalitate a cerului gurii cu material moale şi, dacă lucrurile vor decurge bine, la doi ani se va interveni din nou plastic, se va preleva fragmentul de coastă cu care va începe reconstrucţia feţei, a cerului gurii şi apoi intervenţia de cosmetizare şi refacere a feţei”, a declarat, pentru Mediafax, Radu Terinte, managerul Spitalului „Sfânta Maria” din Iaşi. Bebeluşul, în vârstă de doar 1 lună, este din Botoşani.

Medicii susţin că alte şapte situaţii similare s-au înregistrat până acum în lume. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button