Delicte

Trimis în judecată pentru o crimă de acum 12 ani, a fost achitat definitiv la Curtea de Apel Brașov

 

Final fericit pentru inculpat și revoltător pentru familia victimei, într-un dosar de omor înregistrat la Curtea de Apel Brașov… După 12 ani de la momentul în care ar fi comis crima, inculpatul Opra Levente a fost achitat definitiv de acuzații, de magistrații brașoveni.

Totul a început în toamna anului 2004, în județul Covasna. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, „Inculpatul, în noaptea de 31 octombrie 2004 spre 1 noiembrie 2004, în urma unui conflict izbucnit spontan pe fondul stării avansate de ebrietate, a lovit de mai multe ori cu un par din lemn pe numitul Bandi Szilveszter, cauzându-i acestuia multiple leziuni traumatice la nivelul craniului, trunchiului și membrelor, victima decedând pe loc”.

Culmea, Opra Levente a fost trimis în judecată de abia 10 ani mai târziu, în stare de libertate.
Alt an mai târziu, mai exact pe 16 decembrie 2015, magistrații Tribunalului Covasna au decis să schimbe încadrarea juridică a faptei din omor calificat în omor deosebit de grav și… să-l achite pe inculpat. De asemenea, au respins acțiunea formulată de părţile civile Bandi Szilveszter sen. şi Bandi Eva.
Sentința a fost atacată cu apel de familia victimei și de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, așa că dosarul a ajuns la Curtea de Apel Brașov. Aici, Judecătorii brașoveni au decis, astăzi, să respingă ca nefondate apelurile și, prin urmare, să mențină sentința de achitare a Tribunalului Covasna, decizia fiind definitivă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button