Delicte

UPDATE. BRAŞOV. Suspectul de viol din Cipru a fost expulzat în România după un furt

 

Aşa cum am anunţat ceva mai devreme, un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost capturat şi încătuşat pe raza localităţii Apaţa, întrucât pe numele său exista un mandat de urmărire internaţională eliberat de autorităţile din Cipru. Bărbatul este acuzat de viol şi tâlhărie, fapte comise în anul 2009 şi 2011.

De ce abia acum a fost eliberat acest mandat? Întrucât anchetatorii ciprioţi doar în această vară au obţinut rezultatul probelor ADN care îl fac pe român principalul suspect.

Potrivit presei din Cipru, Poliția a emis un mandat internațional de arestare pentru un bărbat în vârstă de 41 de ani, dupa ce au analizat probele pe baza testelor genetice care s-au potrivit cu cele prelevate de la victimele celor două violuri comise în localitatea turistică Limassol – Cipru, unul comis în 2009, altul în 2011.

În primul caz, victima avea doar 18 ani, fiind o adolescentă din Marea Britanie care se afla afla în vacanţă. A doua victimă este tot o turistă, de loc din Estonia, la acea vreme având 23 de ani. 

Polițiştii ciprioţi au colectat material genetic la momentul respectiv, dar echipamentele pe care le aveau la dispoziţie nu au dat rezultate relevante. Astfel că probele genetice ale suspectului român au fost adăugate în baza de date Interpol.

Românul ar mai fi comis infracţiuni în Cipru, în iulie 2011 fiind condamnat la trei luni închisoare pentru spargere şi furt, după care a fost expulzat. Aşa a ajuns acasă. 

Revenind la cazurile de viol, presa cipriotă descrie că primul incident a avut loc în 19 mai 2009, în centrul orașului Limassol. Potrivit declaraţiilor fetei de 18 ani, s-a întâmplat aproape de miezul nopții. Fata se întorcea din plimbare şi se apropia de hotelul în care era cazată, când românul a atacat-o și a târât-o într-un loc întunecat din parcare. Acolo a fost bătută şi violată, după cum a povestit fata. 

Al doilea incident a avut loc doi ani mai târziu, în 22 mai 2011, după miezul nopţii de această dată, jurul orei 1.00. 

Tânăra în vârstă de 23 de ani, din Estonia, le-a povestit anchetatorilor că se afla pe o bancă, în zona Enaerios, când a fost abordată de un individ necunoscut care i-a cerut telefonul mobil și banii. Când a auzit, turista a încercat să se îndepărteze, dar bărbatul a prins-o cu putere, a târât-o pe plajă, unde a violat-o. Înainte de a părăsi „scena”, el şi-a însuşit telefonul, cu tot cu încărcător și un aparat de fotografiat.

Dacă va fi găsit vinovat de instanţele cipriote, bărbatul din Apaţa riscă închisoarea pe viaţă

 citiţi şi

Un bărbat urmărit internaţional de autorităţile din Cipru pentru viol şi tâlhărie a fost prins în judeţul Braşov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button