Expres

BRAȘOV. Protest față de chinuirea animalelor în circuri

 

Din inițiativa câtorva brașoveni și cu sprijinul ONG-ului Etică şi Viitor, în fața Prefecturii Brașov va avea loc astăzi un protest față de folosirea animalelor în circuri. „Noi dorim prin acest protest că oamenii să conştientizeze câtă suferinţă şi privare de libertate suferă animalele de la circ şi să determinăm autorităţile să nu le mai acorde autorizaţie de funcţionare. Nu trebuie să chinuim animalele pentru propria noastră distracţie, deoarece animalele care sunt puse să execute tot felul de giumbuşlucuri la circ sunt torturate, chinuite, au existenţa mizerabilă. Circul nu este un mod de a-i educa pe copii, tot mai mulţi copii înţeleg la rândul lor că animalele la circ nu sunt fericite. Acolo este de fapt un spectacol al suferinţei şi torturii. Este imposibil ca circurile să ofere animalelor condiţii de viaţă corespunzătoare nevoilor lor native. Mai mult, dresajul din circuri încalcă regulile de protecţie a animalelor, de multe ori folosindu-se mijloace precum: bătaia şi şocuri electrice”, spun organizatorii.

Protestul este programat între orele 18.00 și 21.00. Organizatorii ar fi vrut să facă și un marș, dar, spune Andra Corjinovschi, nu s-a obținut autorizație decât pentru manifestația din fața Prefecturii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button