112

[ViDEO] UPDATE. Avertizări de călătorie pentru Turcia, încă de LUNI. 40 de români au cerut asistență Consulatului din Istanbul

 

Avertizări de călătorie pentru Turcia au fost emise încă de luni, cu o zi înainte de atentatele teroriste de pe Aeroportul Internațional Ataturk din Istanbul, dar acestea nu au fost precise, susține fostul consilier prezidențial Iulian Fota.

Au fost informaţii pe mai multe canale, inclusiv Departamentul de Stat a avut luni avertizări de călătorie pentru Turcia, dar niciuna din informaţiile disponibile nu a fost atât de exactă, de precisă încât să poată fi folosită pentru a se preveni atentatul din Istanbul. Informaţiile au fost generale, vagi şi în general pentru serviciul de securitate o informaţie vagă este ca şi cum n-ai avea-o. Nu te îndrumă spre o anumită direcţie sau un anumit obiectiv”, a declarat Fota la DigiFM.

Totodată, fostul consilier prezidențial s-a arătat îngrijorat și a declarat că dacă într-adevăr este vorba de un atentat al Statului Islamic, atunci asistăm la o escaladare a tipurilor de atentate pe care le-am avut până acum.

Dacă este aşa, lucrurile sunt foarte îngrijorătoare şi la Istanbul vedem o escaladare a tipului de atentate pe care le-am avut până acum. Trebuie să ne uităm un pic şi la regiune pentru că nu a fost numai Istanbulul. În ultimele două zile au fost mai multe atentate: în Yemen, prin Liban. Se pare că din cauza pierderii de teren din Irak, pentru că acolo ştim foarte bine că Statul Islamic pierde teren, este posibil ca Statul Islamic să încerce să marcheze puncte pe alte planuri, declanşând o campanie teroristă în mai multe ţări, în special în ţările din regiune pentru că acolo au capabilităţi mai mari, pot opera mai uşor şi Turcia a fost întotdeauna o ţintă preferată pentru ei”, a mai explicat Iulian Fota.

Amintim că, trei atentatori sinucigași au deschis focul înainte să se arunce în aer în zona terminalului „Sosiri” al Aeroportului Internațional Ataturk din Istanbul.

În urma atacului, cel puțin 36 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 147 au fost rănite, potrivit Reuters care a citat Ministerul Justiției din Istanbul.

Potrivit MAE, 40 de români au cerut asistență Consulatului de la Istanbul. De asemenea, un altul a suferit rpni ușoare în aglomerația provocată de panică.

Totodată, zborurile din România spre Istanbul au fost anulate.

CITIȚI ȘI:

UPDATE. Ultimul bilanț al atacurilor din Turcia. Cel puțin 36 de morti și peste 147 de răniți

Atac în Turcia! Explozii şi împuşcături pe aeroport!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button