Politic

BREXIT. Franța somează Marea Britanie să urgenteze negocierile, amenințând cu blocarea accesului la piața UE

 

Guvernul Franței a cerut astăzi, luni, Marii Britanii să stabilească urgent reprezentantul în relația cu UE și a avertizat că Londra nu va beneficia „automat” de acces la piața unică dacă nu respectă libera circulația a capitalului și forței de lucru.

Marea Britanie trebuie să rezolve clar problema reprezentării …, iar de aici putem stabili agenda şi calendarul”, a declarat Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe, pentru Reuters.

„Există ţări care au acces la piaţa comunitară fără libertatea automată de circulaţie. Este cazul Elveţiei. Dar nu este automat. Există numeroase subiecte de discuţie… Cred că în primul rând trebuie să aflăm exact ce vor britanicii”, a completat şeful diplomaţiei de la Paris.

CITIȚI ȘI:

BREXIT. Ministrul german al Finanțelor: UE nu poate ignora ce s-a întâmplat în Marea Britanie. Mulți cetățeni nu cunosc ce înseamnă UE

BREXIT. David Cameron: Marea Britanie amână o cerere oficială de ieșire din UE. Nu trebuie să întoarcem spatele Europei sau restului lumii. Vom încerca să obținem cea mai bună relație

BREXIT. Polonia cere Marii Britanii organizarea unui nou referendum privind apartenența la UE


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button