112

UPDATE. BRAȘOV. Adolescenta dispărută în drum spre școală a fost găsită de polițiști

 

Copila căutată zile întregi de familie, dar și de polițiștii brașoveni, a fost găsită ieri, pe raza județului Argeș. Este teafără și nevătămată și a fost adusă acasă, în siguranță.

Amintim că Poliţia Municipiului Brașov a fost sesizată marţi, 24 mai, de o femeie cu privire la faptul că fiica sa, Diana Belici, în vârstă de 16 ani, a plecat în aceeași zi la liceul din municipiul Brașov unde învață și nu a mai revenit la domiciliu. Având în vedere că este vorba de o minoră, protocolul cere ca, imediat după sesizare, polițiștii să înceapă activitățile de căutare. Pentru că indicii cu privire la locul în care s-ar fi putut afla fata nu s-au întrevăzut în primele ore, Poliția a apelat și la ajutorul societății civile, astfel că a mediatizat cazul, în speranța că cineva cu spirit de observație ar putea oferi informații care să-i ajute în căutări, înainte ca fetei să i se întâmple ceva grav.  

„În urma activităților de căutare desfășurate de polițiști, minora a fost găsită ieri, pe raza localității Mioveni, județul Argeș și reîncredințată familiei. Polițiștii continuă investigațiile pentru a se stabili dacă minora a fost victima unei infracțiuni în timpul dispariției de la domiciliu”, a precizat comisarul șef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IJP Brașov.
 
Sursa citată nu a oferit alte informații cu privire la cum și-a petrecut timpul fata în aceste zile, însă se vehiculează că aceasta ar fi fost găzduită de un bărbat de care familia nu avea cunoștințe, posibil cunoscut prin rețelele de socializare. 
 
Totuși, în numele întregii instituții, comisarul șef Naghi face și de această dată un apel către părinți să-și supravegheze mai îndeaproape copiii, indiferent că sunt băieți sau fete, pentru a evita ca aceștia să fie atrași de necunoscuți care ar putea să-i introducă în rețele infracționale, în primul rând. 
 
„Putem spune că acesta este un caz fericit, minora fiind adusă acasă cu bine. De altfel, toate sesizările de dispariții de minori din ultimii cinci ani, aproximativ 130 la număr pe an, au fost încheiate cu bine, toți fiind reîncredințați familiilor sau centrelor de asistență socială din care au plecat. Însă, știm cu toții, că de-a lungul timpului, au fost înregistrate în țară și cazuri dramatice, în urma plecării voluntare de acasă a copiilor. Noi, ca polițiști, facem tot ce putem să prevenim astfel de cazuri nedorite, prin acțiunile noastre concentrate atunci când este cazul sau preventive, în mod regulat, însă este nevoie, în primul rând de o supraveghere atentă din partea familiei”, a completat Naghi.   
 
citește și
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button