Politic

Cioloş, despre scandalul dezinfectanţilor: Vom modifica procedura de achiziţie a biocidelor

 

Premierul Dacian Cioloş a spus în seara aceasta că se vor emite ordine de ministru şi HG-uri care să vizeze partea de teste pe infecţii nosocomiale, precum şi procedura de achiziţie a biocidelor.

„Urmează să modificăm mai multe acte normative la nivel de ordine de ministru şi de hotărâri de guvern. O hotărâre de guvern cu sancţiuni va intra pe ordinea de zi de la Guvern de mâine, la fel un ordin de ministru care va fi semnat astăzi. Săptămâna viitoare vom veni cu alt ordin de ministru care să vizeze mai ales partea de teste pe infecţiile nosocomiale”, a afirmat Cioloş, conform Mediafax. Premierul a mai spus că Guvernul va clarifica şi pocedura de achiziţie a biocidelor. Dacian Cioloş a mai precizat, că, după finalizarea controalelor pe produsele Hexi Pharma, vor avea loc teste încrucişate în spitale, urmând ca verificările să vizeze secţiile cu riscul cel mai mare de infecţii nosocomiale.

Tot azi s-a anunţat că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, care se află pe lista unităţilor unde au fost găsite probe neconforme cu dezinfectanţi, a amânat mai multe operaţii. Managerul instituţiei a precizat că îi va acţiona în instanţă pe cei vinovaţi.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat azi la Parchetul General, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

Citiţi şi:

Braşov. Aproximativ 15 persoane au protestat împotriva corupției din sistemul de sănătate. Godină, la datorie

„Tăcerea Ucide!”. Brașovenii, așteptați astăzi în stradă să protesteze împotriva corupției din sistemul de sănătate

EXCLUSIV. Spitalul Clinic de Copii, DEZINFECTAT în continuare cu produsele din gama HexiPharma

Brașovenii, dezinteresați de sănătatea lor. Foşti sau viitori internaţi, petrec

Protest la Brașov. „Corupția ucide. Cât îi mai lăsăm?”

ALERTĂ. Brașov. Poliția și DSP, în CONTROL la Spitalul de Copii din Brașov

ALERTĂ. Update. Descinderi la Spitalul Clinic de Copii Brașov, pentru a doua zi consecutiv. Poliția și DSP ridică mai multe documente


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button