Politic

Iohannis, despre conflictul dintre SIE şi DNA. „Consider că problema s-a rezolvat“

 

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit azi despre conflictul dintre SIE şi DNA. Acesta a spus că a discutat cu şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, şi cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, privind relaţia de colaborare dintre cele două instituţii.

„Situaţia care a apărut s-a datorat unei comunicări, probabil, suboptimale. I-am invitat în această dimineaţă pe amândoi. Am avut o discuţie la care i-am avut invitaţi pe doamna procuror şef Kovesi şi pe domnul director Ungureanu. A fost o discuţie constructivă, s-au lămurit lucrurile şi urmează ca ei să găsească soluţii la problemele care ar putea să apară. Consider că problema s-a rezolvat“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Recent, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, declara că nu a primit nicio sesizare de la Serviciul de Informaţii Externe legat de conturile bancare din străinătate ale românilor cercetaţi penal, precizând „că este ilegal să deţii informaţii referitoare la posibile infracţiuni şi să nu sesizezi Direcţia Naţională Anticorupţie“. Serviciul de Informaţii Externe a răspuns acuzaţiilor, precizând că SIE nu monitorizează cetăţenii români aflaţi în străinătate, această practică fiind una specifică fostei Securităţi.

Citiţi şi:

Şefa DNA este nemulţmită de SIE! „Este ilegal să deţii informaţii şi să nu sesizezi DNA“


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button