Economic

„One Stop Shop”. Brașovul va avea un punct de informare cu privire la accesarea fondurilor naționale și europene

 

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România a semnat, ieri, un protocol de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene.

Ca urmare a înțelegerii dintre cele două instituții, în Brașov se va deschide un punct de informare cu privire la accesarea fondurilor naționale și europene.

„ADR Centru, prin punctele de informare ce se vor înființa la nivelul fiecărui județ din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, va sta la dispoziția celor interesați de accesarea fondurilor, cu răspunsuri punctuale despre fondurile disponibile și ideile de proiecte ce se pot finanța”, se arată într-un material publicat pe site-ul instituției.

Protocolul, care se va întinde pe o perioadă de trei ani, are ca scop furnizarea de informații cu privire la accesarea fondurilor naționale și europene prin intermediul unui punct unic de informare și consiliere numit „One Stop Shop”.

„Acest punct unic de informare şi consiliere judeţean va funcţiona ca un mecanism de sprijin pentru dezvoltarea ideilor de proiecte, atât în ceea ce priveşte furnizarea de informaţii corecte şi actualizate privind oportunităţile de finanţare din diverse surse (din programe naţionale sau din finanţări ale Uniunii Europene), cât şi în ceea ce priveşte consilierea în dezvoltarea ideilor de proiect. Specialiştii care vor activa în cadrul acestor “one-stop-shop”-uri vor fi persoane cu experienţă în domeniul fondurilor europene şi/sau în colaborarea cu mediul de afaceri, astfel încât să asigure expertiza corespunzătoare. Aceştia vor oferi informaţii şi consultanţă, dar vor fi prezenţi şi prin organizarea de evenimente dedicate”, se mai arată în comunicatul publicat pe site-ul adrcentru.ro.

Amintim, că Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru deja furnizează lunar, tuturor persoanelor interesate, informații despre fondurile nerambursabile disponibile. Informațiile sunt distribuite electronic tuturor celor care sunt înregistrați în baza de date a ADR Centru.

Astfel, până la deschiderea punctului de informare brașovenii interesați de accesarea fondurilor naționale și europene se pot înscrie AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button