Delicte

Grupare specializată în furturi din bancomate, destructurată! Ar fi comis infracțiuni în Spania, Franța și alte state europene

Vizate erau galeriile comerciale

 
O grupare de infractori români care ar fi comis furturi în Franța, Spania și în alte state europene, provocând un prejudiciu de aproape 800.000 de euro, a fost destructurată astăzi.
 
Conform unui comunicat remis de Poliția Română, suspecții ar fi sustras banii din bancomate. În cauză au fost puse în aplicare patru mandate de aplicare, după ce au fost efectuate 10 percheziții, în județele Galați, Vaslui și Vrancea.
 
„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2015, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție, noaptea, în galerii comerciale de pe teritoriul Franței, Spaniei și a altor state din comunitatea europeană.
Astfel, cu ajutorul unor dispozitive de tăiere ar fi sustras sau ar fi încercat să sustragă importante sume de bani din bancomate aflate în incinta acestor galerii, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 790.000 de euro”, au explicat anchetatorii.
 
În urma perchezițiilor de astăzi, au fost ridicate laptopuri, stații de emisie – recepție, telefoane mobile și alte bunuri de interes în cauză, precum și 5.000 de euro, 12.000 de lei, bijuterii și ceasuri.
 
La activități au participat și reprezentanți ai Jandarmeriei Naţionale Franceze și ai Poliției Naționale din Spania.
„Acțiunea s-a derulat prin intermediul Europol (Oficiul European de Poliție) – Operațiunea ATM’s ATACKS, iar coordonarea autorităților judiciare din România, Franța și Spania a fost efectuată de Eurojust (Agenția de Cooperare Judiciară a Uniunii Europene)”, se explică în comunicatul Poliției.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button