Delicte

Exclusiv. Braşov. Patron condamnat la peste 10 ani de închisoare pentru activităţile ilegale din saloanele de masaj erotic

 
În urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Braşov în trei saloane de masaj erotic din oraş, în luna aprilie a anului 2014, unul dintre bărbaţii „săltaţi” pentru trafic de minori şi trafic de persoane a fost condamnat, ieri, la 10 ani şi 10 luni de închisoare.
 
Costel-Adrian Stoleru a fost condamnat de magistraţii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov pentru o infracţiune de trafic de minori şi de cinci infracţiuni de trafic de persoane, precum şi de o infracţiune de violarea secretului corespondenţei şi de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor (n.r. deţinea ilegal un pistol). 
 
Ca pedeapsă complementară, el are interzis să se apropie de victime la mai puţin de 200 de metri şi să comunice cu ele, precum şi să deţină, să poarte sau să folosească orice categorie de arme, pe o perioadă de 4 ani.
Sentinţa nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. În cauză, magistraţii au menţinut măsura controlului judiciar faţă de inculpat.
 
În acelaşi dosar a fost condamnat şi un al doilea inculpat, Cosmin Apostol, pentru trafic de persoane. El a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani. Dacă sentinţa va rămâne definitivă, Şi el va trebui să păstreze distanţa faţă de victima pe care a traficat-o.
Totodată, ar urma să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile.
Şi în cazul său, magistraţii au menţinut măsura controlului judiciar, dat fiind că sentinţa nu este definitivă.
 
Pe latură civilă, doar trei dintre victime s-au constituit parte civilă. Acestora, Costel-Adrian Stoleru trebuie să le plătească 15.000 de euro (în cazul a două dintre ele), respectiv 5.000 de euro (în favoarea celei de-a treia), cu titlu de daune morale. 
 
Amintim că, în aprilie 2014, anchetatorii informau că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că mai multe tinere au fost obligate să se prostitueze sub stricta supraveghere a patronilor saloanelor respective.
 
  


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button