112

BRAŞOV. 169 de poliţişti fac PERCHEZIŢII la persoane bănuite de evaziune fiscală

Peste 30 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare

 

169 de poliţişti, sprijiniţi de 117 jandarmi, sub coordonarea procurorului de caz, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează astăzi 82 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti. Acţiunea are loc la un grup de persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

„Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 – 2015, mai multe persoane din judeţele Mureş şi Harghita, prin intermediul unor cetăţeni maghiari, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani. După înființarea societăților, cetățenii maghiari se întorceau în țara de origine, firmele fiind folosite de persoanele bănuite, în activitatea infracțională”, au anunţat anchetatorii.

Prejudiciului în acest caz este de aproximativ 15.000.000 de lei. Totodată, urmează a fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button