Delicte

ACŢIUNE. Garda Forestieră BRAŞOV a blocat, alături de alte instituţii, un transport ilegal de lemne către China

 
Peste 50 de metri cubi de material lemnos care erau pregătiţi pentru a fi expediaţi ilegal către o firmă din China au fost confiscaţi de autorităţi, în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii harghiteni, în colaborare cu angajaţii Gărzii Forestiere Braşov, ai Ocolului Silvic Miercurea-Ciuc şi ai Biroului Vamal de Interior Harghita. Acţiunea a avut loc în cadrul planului „Scutul pădurii 2016”. Verificările au avut loc în terminalul CFR din municipiul Miercurea-Ciuc.
 
„S-a procedat la verificarea a două containere încărcate cu material lemnos, ce aparțin unei societăţi comerciale din judeţul Bistrița Năsăud, pentru care au fost depuse documentele de vămuire, materialul lemnos urmând să fie expediat în terminalul CSCT Agigea pentru o firmă din China. În urma inventarierii materialului lemnos, specialiştii silvici au stabilit că într-un container se află 28,77 mc, iar în celălalt se află 28,82 mc faţă de volumele de 25,31 şi 25,17 mc lemn rotund specia paltin de munte înscrise în avizele de însoțire secundare, prezentate ca documente de însoțire a materialului lemnos”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita, Filip Gheorghe.
 
Cei 57,59 metri cubi de lemn au fost ridicaţi în vederea confiscării, urmând să fie valorificaţi prin licitaţie. Pe de altă parte, societatea din Bistriţa-Năsăud, reprezentată de un clujean în vârstă de 45 de ani, a fost amendată cu 10.000 de lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button