Politic

„Este nesănătos ca un condamnat pentru furt de voturi să hotărască legislația electorală“

 

Inițiativa România a readus în dezbaterea publică propunerea de a reveni la alegerea primarilor în două tururi. „Președintele PSD, Liviu Dragnea, a decis ieri, 14 decembrie, pe seară, că România dezbate și gândește doar când îi dă el voie. „Subiectul este închis”, a reacționat Liviu Dragnea după ce Inițiativa România a readus în dezbaterea publică propunerea de a reveni la alegerea primarilor în două tururi“, se arată într-un comunicat oficial.

„1.Este cel puțin nesănătos pentru România ca o persoană condamnată în primă instanță pentru furt de voturi să hotărască agenda publică privind legislația electorală;

2. În noiembrie 2014, fostul președinte al PSD, Victor Ponta, a declarat închis subiectul deschiderii a noi secții de votare în diaspora. Și Liviu Dragnea, și Victor Ponta gândesc la fel: limitează dreptul de vot și de reprezentare politică a cetățenilor români, pentru că acest lucru este în interesul PSD“, mai arată Inițiativa România. Se mai precizează că „subiectele de interes public nu pot fi închise de nimeni după bunul plac, altfel suntem în plin stalinism“.

Reprezentanţii Iniţiativei România spun că alegerile într-un singur tur reprezintă „ o înțelegere subterană și ilegitimă între partidele mari pentru a bloca deschiderea pieței politice“.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button