Eco

BRAŞOV. Taxa pe gunoi poate fi doar majorată; reducerea e nelegală

 

După ce zece consilieri locali au semnat inițiativa prin care se propune adoptarea unei hotărâri prin care să se prevadă reducerea de la 1 ianuarie 2016, cu 10%, a taxei de salubritate, Emil Bărbat, reprezentantul unuia dintre cei doi operatori a spus că acest demers contravine contractului semnat cu municipalitatea brașoveană. „În contract se arată că prețurile se vor ajusta cu rata inflației. Dacă cei din Consiliul Local vor aproba reducerea, asta ar însemna o încălcare a contractului”, a declarat Bărbat.
El a spus că, tot potrivit acelui contract, aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru fiecare cetățean s-a calculat că aruncă un metru cub de deșeuri pe an, însă, în realitate, cantitatea este cu mult mai mare.
De asemenea, el a afirmat că la Sibiu, aceeași taxă este de 13 lei/lună.
Totodată, Emil Bărbat a precizat că operatorul are probleme în a încasa sumele restante de la populație: „De la persoanele fizice avem de încasat a aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Asociațiile de proprietari iau banii de la locatari, dar nu achită facturile, iar noi nu putem să le executăm, iar legislația ne interzice să suspendăm colectarea deșeurilor. Cea mai bună soluție este încheierea unor contracte cu fiecare locatar în parte”.
Proiectul privind reducerea taxei de salubritate a fost anunțat la jumătatea lunii trecute de consilierul local social-democrat Răzvan Popa. „Stabilirea tarifelor este, până la urmă, atributul Consiliului Local”, a declarat luna trecută alesul local. Întrebat atunci dacă o astfel de reducere este posibilă, având în vedere că există contracte cu operatorii, el a precizat că această problemă ar trebui rezolvată de juriștii Primăriei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button