112

UPDATE. Alerta teroristă, ridicată la nivel maxim la Bruxelles. Centrul național de criză a spus că ar fi vorba despre o alertă iminentă

 

Belgia a ridicat sâmbătă la maxim nivelul de alertă teroristă pentru Bruxelles, a anunțat Centrul național de criză OCAM, care a justificat că ar fi vorba despre o măsură pentru o „amenințare iminentă”.

O persoană ar fi rămas închisă în metroul de la Bruxelles, din cauza unei neconcordanțe de timp între închiderea propriu-zisă a stațiilor de metrou și anunțul făcut de compania transportoare.

Românii aflați în Bruxelles povestesc pe Facebook cum e „atmosfera marțială” din capitala belgiană.

„Metroul e închis până mâine la ora 15, la fel și tramvaiele care au parcurs subteran; s-au anulat concertele si evenimentele sportive; se închid centrele comerciale și magazinele de pe străzile de shopping principale (Rue Neuve, Louise, Ixelles, etc.); se închid toate piețele, se anulează toate activitățile în centrele comunale, culturale, sportive (piscine etc.); patrule mixte poliție/militari înarmați; armata in zonele cheie”, scrie unul dintre ei.

„Riscul unui atentat comis de indivizi cu arme și explozibili, posibil în mai multe locuri”, a precizat premierul belgian Charles Michel. El a mai spus teroriștii amenință centrele comerciale și transporturile publice.

Ministerul Afacerilor Externe a informat sâmbătă cetățenii români care se află, tranzitează, sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regetului Belgiei că organul belgian de coordonare pentru analiză (OCAM) a amenințărilor a ridicat nivelul de alertă teroristă la nivel maxim pentru orașul Bruxelles.

Amintim că Bruxelles-ul găzduiește sediile celor mai importante instituții ale Uniunii Europene, precum și sediul NATO.

CITIȚI ȘI:

Alertă teroristă maximă în Belgia


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button