Sănătate

Carnea preparată la grătar sporeşte riscul de CANCER la rinichi (STUDIU)

 
Carnea (indiferent că este vorba despre cea albă sau roşie) preparată la grătar favorizează emisia de substanţe cancerigene, crescând riscul de îmbolnăvire a rinichilor, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Texas. Conform cercetătorilor, temperaturile foarte ridicate atinse prin această metodă de gătit favorizează emisia substanţelor care ar provoca risc crescut de cancer la rinichi. Studiul a fost publicat în revista „Cancer”. Totodată, fierul din carne (îndeosebi din cea roşie) ar avea un rol în procesul carcinogen, indiferent de modul de tratare termică, potrivit specialiştilor.
În cadrul studiului, echipa de cercetători a comparat obiceiurile alimentare a 659 de persoane diagnosticate recent cu carcinom renal cu 699 de persoane sănătoase. 
„Rinichiul este un organ activ în plan biochimic, care contribuie semnificativ la metabolismul xenobioticelor (substanțe chimice poluante sau toxice, străine organismului — n.r.); prin urmare este expus unor concentrații mai ridicate de produse cancerigene decât alte organe”, au explicat autorii studiului.
Astfel, cercetătorii au descoperit că persoanele cu carcinom renal consumă mai multă carne roşie sau albă decât cele din grupul de control. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button