Expres

STUDIU. De ce condimentează chinezii mâncarea

 

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi, consumul regulat de hrană condimentată ar proteja împotriva mai multor boli și ar reduce riscul decesului prematur. Înainte de a trage această concluzie, au fost observate obiceiurile alimentare ale mai bine de jumătate de milion de persoane, în decursul a mai mulți ani, după cum menționează passionsante.be.

Sursa citată scrie despre capsaicina din ardei, care ar avea proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante, ceea ce asigură protecție împotriva bolilor respiratorii și cardiovasculare, dar și a cancerului. Astfel, se poate spune că un consum regulat de mâncare condimentată ar putea fi semnul unui comportament general mai sănătos și că asocierea cu longevitatea s-ar putea explica în acest fel.

Totuși, mai spun cercetătorii chinezi, mâncarea condimentată trebuie consumată cu moderație.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button