STUDIU. De ce condimentează chinezii mâncarea
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi, consumul regulat de hrană condimentată ar proteja împotriva mai multor boli și ar reduce riscul decesului prematur. Înainte de a trage această concluzie, au fost observate obiceiurile alimentare ale mai bine de jumătate de milion de persoane, în decursul a mai mulți ani, după cum menționează passionsante.be.
Sursa citată scrie despre capsaicina din ardei, care ar avea proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante, ceea ce asigură protecție împotriva bolilor respiratorii și cardiovasculare, dar și a cancerului. Astfel, se poate spune că un consum regulat de mâncare condimentată ar putea fi semnul unui comportament general mai sănătos și că asocierea cu longevitatea s-ar putea explica în acest fel.
Totuși, mai spun cercetătorii chinezi, mâncarea condimentată trebuie consumată cu moderație.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.