Expres

BRAŞOV. DGASPC angajează asistenţi maternali

 

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov anunţă că, din cauza lipsei acute de personal din acest domeniu, va demara o nouă campanie de angajare de asistenţi maternali profesionişti.

„Persoanele doritoare trebuie să ştie că asistentul maternal profesionist este persoană care asigura 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi primeşte în plasament, desfăşurându-şi activitatea la domiciliul său”, avertizează reprezentanţii instituţiei.

Pentru atestarea ca asistent maternal profesionist, doritorii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să aibă minim 26 de ani, dar nu mai mult de 52, să nu aibă copii mai mici de 3 ani în îngrijire şi să dispună de spaţiu care să acopere necesităţile de odihnă şi de educaţie ale tuturor membrilor familiei.
În plus, trebuie să dovedească răbdare, înţelegere, altruism, disponibilitate afectivă, flexibilitate în înţelegerea necesităţilor copiilor, disponibilitate pentru joc, îngrijire, educaţie, capacitate de stimulare psiho-motrică şi cognitivă a copiilor, capacitate de relaţionare şi comunicare şi să aibă o experienţă anterioară cu propriii copii sau experienţă în ocrotirea altor copii, bătrâni, bolnavi, persoane cu handicap. Să deţină cunoştinţe teoretice şi practice de baza despre îngrijirea, educarea şi socializarea copiilor.
De asemenea, trebuie să aibă disponibilitate şi capacitate de a primi în plasament simultan minim doi copii, să aibă o stare de sănătate foarte bună şi să nu fi suferit condamnări rămase definitive prin hotărâre judecătorească, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni care i-ar face incompatibili cu exercitarea profesiei de asistent maternal profesionist.
Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, de pe str. Iuliu Maniu nr. 6 (foto), de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00 sau la telefon 0268/417100.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button