Expres

Exercițiu militar de amploare în România: Black Sea Rotational Force și Forțele Terestre Române simulează atacuri de pluton și operațiuni de defensivă

 

Forțe armate ale Statelor Unite participă la noi exerciții militare în România, în perioada 14 septembrie-21septembrie. Exercițiul „Platinum Lynx 15-5” va aduna, în poligonul Dud Tauț, toți membri contingentului Black Sea Rotation Force.

Platinum Lynx 15-5 are ca scop antrenarea militarilor în atacuri integrate de echipă și de pluton, operațiuni de defensivă, schimburi de abilităţi de comunicare, activităţi care au ca obiectiv creşterea interoperabilităţii şi abilităţii colective în mediu de luptă.

La exercițiul, care se va desfășura pe perioada celor șapte zile, vor participa și Forțele Terestre Române.

„Black Sea Rotational Force este un contingent de membri ai Corpului de infanterie marină al SUA şi ai Forţelor Navale din Marea Neagră, Balcani şi regiunea caucaziană, care menţin parteneriate, promovează securitatea regională şi asigură răspuns rapid în situaţii de criză, în conformitate cu cerinţele Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa şi ale Corpului de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa şi Africa”, se arată în comunicatul U.S Marine Corps Force.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button