112

BRAŞOVUL, gazda unui exerciţiu internaţional al jandarmilor

 
Jandarmeria Română organizează un exerciţiu internaţional de amploare, numit RoGendItEx 2015, pe raza judeţelor Braşov, Dâmboviţa, Covasna şi Harghita, ceremonia de deschidere urmând să aibă loc luni, 7 septembrie. La exerciţiu vor participa 27 de reprezentanţi din 18 state, precum şi din partea Uniunii Europene și de la Forța de Jandarmerie Europeană, conform unui comunicat. 
Exerciţiul internaţional este la a V-a ediţie şi se va desfăşura în premieră cu forţe în teren, pe teritoriul celor patru judeţe, cu comandamentul la sediul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din județul Dâmbovița, implicând participarea a 500 de jandarmi români, conform reprezentanţilor Jandarmeriei.
„RoGendIntEx 2015 are ca scop antrenarea și stabilirea unor proceduri de lucru comune între forțe de jandarmerie și poliție provenind din state și continente diferite, aplicând prevederile legislației internaționale, în special în ceea ce privește respectarea drepturilor omului, pentru gestionarea unor situații de criză”, se detaliază în comunicat.
Ceremonia de deschidere a exerciţiului va avea loc luni (7 septembrie), la orele 9.00, la sediul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din județul Dâmbovița (comuna Gura Ocniței). 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button