Delicte

Cercetări finalizate într-un dosar privind infracţiuni economice de 8 milioane de lei

 
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău au finalizat, astăzi, cercetările faţă de cinci persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni economice prin care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 8 milioane de lei. În fapt, suspecţii sunt acuzaţi de evaziune fiscală, înşelăciune, spălare a banilor, delapidare, folosirea bunurilor societăţii în scop personal, fals în înscrisuri sub semnătura privată şi neglijenţă în serviciu. În cauză, poliţiştii au instituit măsuri asiguratorii în valoare de 3.580.000 de lei şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu propunere de trimitere în judecată.
„Din cercetări a rezultat că, în perioada 2007-2009, cinci bărbaţi, în calitate de angajaţi ai unei firme cu obiect de activitate servicii de investiţii financiare, ar fi folosit creditul societăţii în interes personal. Cei în cauză ar fi înşelat mai mulţi deţinători, tranzacţionându-le acţiunile fără acordul lor şi i-ar fi indus în eroare prin întocmirea unor portofolii fictive. Totodată, bărbaţii ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale şi ar fi folosit în interes personal bunurile societăţii”, au detaliat anchetatorii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button