112

BRAŞOV. Ce spune MAI despre planorul dispărut şi cine se afla la bord

 
 
„În seara zilei de 6 august a.c., în jurul orei 21,50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de către ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat în jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază. Din datele obținute, rezultă că aparatul de zbor este un planor la bordul căruia se afla o singură persoană, un pilot în vârstă de 56 de ani, cu mare experiență, și care execută un zbor privat în zona Postăvarul”, au informat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat remis în această dimineaţă.
Autorităţile refuză să facă publică identitatea persoanei în cauză.
Vicepremierul Gabriel Oprea a ordonat alertarea tuturor unităților specializate ale MAI aflate pe o rază de 200 de kilometri de la punctul de decolare, respectiv județele: Brașov, Dâmbovița, Covasna, Sibiu, Mureș, Alba, Argeș, Vâlcea, Prahova, Buzău, Bacău și Vrancea, după cum se precizează în comunicat.
„Din dispoziția vicepremierului Gabriel Oprea, Centrul Național de Conducere Integrată al MAI a ținut permanent legătura cu celula de criză constituită la nivelul Ministerului Transporturilor pentru obținerea tuturor informațiilor relevante referitoare la acest zbor”, se menţionează în comunicat.
Autorităţile au încercat, în repetate rânduri, să-l contacteze pe pilot pe telefonul mobil al acestuia. ƒ„În aceste condiții, pentru identificarea ariei de căutare, s-au desfășurat în cursul nopții trecute misiuni de localizare a ultimului semnal de pe acest telefon, fiind asigurat în permanență fluxul comunicațional între structurile implicate în gestionarea acestei situații”, explică MAI.
Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca din această dimineață, două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, de tip EC 135, de la Bazele Aeriene Târgu Mureș și București să execute misiuni de verificare și căutare, fiind solicitate în sprijin și trei elicoptere aparținând Ministerului Apărării Naționale. De asemenea, la aceasta operațiune participă și trei avioane de la aeroclubul Brașov.
La acest moment, echipaje mixte formate din polițiști, pompieri, jandarmi și salvamont desfășoară misiuni de căutare la sol, în baza informațiilor operative furnizate de către echipajele de zbor.
 
CITIŢI ŞI:
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button