Politic

Fata primarului Scripcaru și băiatul lui Năstase, consilieri la Bruxelles!

  • Scripcaru la curtea de apel iun 5_187992.JPG
 

O anchetă jurnalistică arată ce rude de politicieni au ajuns în posturi de asistenți de europarlamentari la Bruxelles. Apar menționate, printre altele, numele: Andreea Scripcaru, fiica primarului Brașovului George Scripcaru (foto), Mihnea Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, și Ioana Rus, nepoata fostului ministru Ioan Rus.

Astfel, Andreea Scripcaru, fiica primarului Brasovului George Scripcaru, este consilier în biroul de europarlamentar al liberalului Daniel Buda, informează HotNews.ro. Fiica primarului brașovean a fost angajată la Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA), în funcția de consilier debutant în cadrul Serviciului IT, Relații Internaționale și Proiecte. Amintim că George Scripcaru este acuzat de DNA de abuz în serviciu și luare de mită, fiind cercetat sub control judiciar. 

Mihnea Năstase a ajuns consilier în cabinetul de eurodeputat al social-democratului Cătălin Ivan. Acesta a fost angajat ca asistent al eurodeputatului social-democrat la vârsta de 22 de ani.

Și Ioana Rus, nepoata ministrului demisionar al Transporturilor Ioan Rus, se numără printre copiii de politicieni plătiți din bani europeni. Ioana Rus face parte din echipa de consilieri ai Corinei Crețu, comisar european pentru Politici Regionale, ocupând o funcție de expert.

Cristina Semănaru este angajată în cabinetul de eurodeputat al nașei sale, liberala Ramona Mănescu, potrivit HotNews.ro. Aceasta este de profesie avocat.

Ioana Surpățeanu, fiica fostului deputat democrat-liberal de Dolj Mihai Surpățeanu, este consilier în cabinetul de europarlamentar al liberalului Marian Jean Marinescu, mai arată jurnaliștii.

Europarlamentarii dispun cum va fi remunerat fiecare colaborator, precum și numărul consilierilor din echipele lor. Salariul minim pentru consilierul unui eurodeputat este de 1.619 euro, plus alte beneficii, mai arată ancheta.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button