Eco

Ecologiștii au pierdut! S-a decis autorizarea fabricii Schweighofer de la Reci!

  • copacitaiat.jpg
 

Recent s-a luat decizia de emitere a autorizaţiei de mediu pentru fabrica de prelucrare a lemnului construită anul trecut la Reci, de concernul austriac Holzindustrie Schweighofer, arată Agenţia Judeţeană de Protecţie a Mediului (APM) Covasna. În scurt timp, decizia va fi făcută publică pe site-ul instituţiei şi poate fi contestată în termen de 15 zile, arată conducerea instituției.

„Pădurea nu se păzeşte la poarta fabricii“

„Fabrica de la Reci e o fabrică de prelucrare şi rindeluire, nu are legătură cu defrişările de pădure. Pădurea nu se păzeşte la poarta fabricii, se păzeşte la poalele pădurii, acolo unde intră hoţul cu toporul şi iese cu căruţa de lemne”, a spus directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu, conform stiri.covasnamedia.ro.
Amintim că mai multe ong-uri de mediu au solicita în numeroase rânduri neautorizarea fabricii de la Reci, pe care au denumit-o „abatorul de copaci”. Cei mai mulți ecologiști  consideră că activitatea acesteia va încuraja continuarea defrişării pădurilor. Au fost proteste în mai multe orașe din țară, inclusiv la Brașov, împotriva defrișărilor.

„Mafia pădurilor“

Asociaţia Bankwatch România şi Asociaţia Neuer Weg au protestat de mai multe ori legat de această fabrică. Într-o scrisoare deschisă către angajații firmei Schweighofer, reprezentanții Neuer Weg spun: „Cu tot respectul pentru alegerea dumneavoastră de a lucra pentru s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl (știu, fiecare trebuie să trăim din ceva…), vreau să vă atrag atenția asupra faptului că respectiva firma s-a dovedit a face parte dintr-un grup infracțional organizat de dimensiuni enorme, așa zisa “mafie a pădurilor” care ne devastează natura și ne distruge viitorul. Nu doar viitorul nostru ci și viitorul dumneavoastră și pe cel al familiei dumneavoastră“. „ Dacă aveți cunoștință de ilegalități comise de firma dvs. sau ați fost nevoit(a) să comiteți ilegalități, transmiteți informațiile mass-mediei, publicați-le pe Facebook, adresați-vă Poliției, DNA, Parchetului! Știm că mulți dintre dvs. aveți acces la informații compromițătoare despre practicile firmei și care ne privesc pe noi toți. Nu protejați infractorii prin tăcere! Pentru că cine tace, consimte!“, se mai spune în scrisoarea deschisă, pe site-ul neuerweg.ro.

În luna mai, Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România NOSTRA SILVA cerea președintelui Klaus Iohannis o analiză privind fondul forestier din România și „date privind tăierile ilegale“. Federația solicita formarea unei comisii prezidențiale pentru analiza pădurilor.

 

Citiți și: Un nou scandal Holzindustrie Schweighofer!

Environmental Investigation Agency (EIA): „Holzindustrie Schweighofer România acceptă lemn tăiat ilegal”

Brașov. Protest împotriva tăierilor abuzive de pădure – Galerie Foto


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button