Politic

UPDATE. Iohannis: „Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru Ponta“

  • klausiohannisfacebook.jpg
 

Președinele Klaus Iohannis își arată dezamăgirea față de votul dat azi în Camera Deputaților.
„Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale.
Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană. Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate.
În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru“, a scris Klaus Iohannis pe Facebook, în urmă cu puțin timp.

Săptămâna trecută, într-o declarație televizată, președintele Klaus Iohnnis a cerut demisia premierului Victor Ponta. „Primul ministru este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situaţie imposibilă pentru România. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului ministru Victor Ponta“, a spus șeful statului la finalul unei întrevederi la Cotroceni cu premierul.

Citiți și: Gorghiu, despre Ponta:„ Un premier laș, bolnav de putere, un cerșetor de imunitate“

UPDATE. Ponta a fost apărat de deputați! Vezi cum au votat!

UPDATE. Ponta se apără în fața deputaților! Live Text

Reacţia Ambasadei SUA în scandalul Ponta!

La 10.00, deputaţii aprobă sau resping urmărirea penală a lui Ponta! Îl vor apăra?

Judecătorul CSM, Horaţius Dumbravă, îi cere premierului să renunțe la imunitate


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button