Politic

UPDATE. ORBAN:. „Nu deveniţi complici cu corupţia în România“

  • orban.jpg
 

Ludovic Orban (PNL) a vorbit în fața deputaților, cerând colegilor săi să nu îl apere pe Victor Ponta. Amintim că Plenul Camerei Deputatilor dezbate și votează, la această oră, solicitarea procurorului general de încuviințare a începerii urmăririi penale a premierului Victor Ponta.

„Ce se va hotărî azi va face înconjurul lumii, va afecta democraţia. Astăzi nu votăm ca parlamentari dacă Victor Ponta este sau nu vinovat, nu avem noi căderea să hotărâm acest lucru. Noi azi votăm pentru a stabili un lucru clar. Dacă în România respectăm Constituţia, că nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar Victor Ponta. Azi votăm dacă Parlamentul obstrucţionează sau nu justiţia. Acesta este votul. Deputatul care a vorbit înaintea mea v-a spus să nu votaţi politic. La fel vă cer şi eu: nu votaţi politic. Votaţi din considerente care ţin de aşezământul constituţional, de democraţie. Dacă vreţi să vă apăraţi premierul, votaţi vineri împotriva moţiunii de cenzură. Dacă azi votaţi împotrivă, nu faceţi altceva decât să-i apăraţi pe cei care s-au adunat în jurul premierul pentru a-şi aduna jaful făcut din averea publică a statului.

Nu deveniţi complici cu corupţia în România. Dacă azi se aprobă cererea de începere a urmăririi penale, nu se schimbă nimic în puterea politică. Încercaţi să judecați, nu este afectată nici majoritatea parlamentară. Nu înghiţiţi toate poveştile despre lovitura de stat care se apără împotriva justiţiei. Nimeni nu vă împiedică să formaţi un guvern şi să vă menţineţi majoritatea parlamentară. Dacă azi respingeţi începerea urmăririi penale, veţi deveni părtaşi. Trebuie să dăm un semnal că România nu e condusă de corupţi. Votaţi în favoarea justiţiei”, a spus Orban în urmă cu puțin timp.

Acum, deputații votează solicitarea procurorului general de încuviințare a începerii urmăririi penale a premierului Victor Ponta.

Citiți și: UPDATE. Ponta se apără în fața deputaților! Live Text

La 10.00, deputaţii aprobă sau resping urmărirea penală a lui Ponta! Îl vor apăra?

Judecătorul CSM, Horaţius Dumbravă, îi cere premierului să renunțe la imunitate


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button