Politic

Ponta: „E un moment dificil, dar nu demisionez“. Live text!

  • ponta3.jpg
 

Premierul Victor Ponta spune că nu se consideră o victimă, ci un om politic, „un luptător“. „E un moment dificil, dar nu demisionez“, a spus acesta în urmă cu puțin timp. „Nu mă lupt cu justiția, dar sunt nevinovat“, a mai spus premierul.

Ponta a spus că va contesta toate acuzaţiile aduse de DNA.

Principalele declarații:

„În calitate de prim ministru, lider politic şi membru al coaliţiei, am obligaţia de a da explicaţii cetăţenilor acestei ţări. Nu am intenţia de a lupta cu justiţia, dar, ca orice cetăţean am dreptul să îmi spun punctul de vedere, că mă consider nevinovat de acuzaţiile aduse, voi merge de câte ori voi fi chemat în faţa procurorilor, judecătorilor, voi prezenta toate datele pe care le deţin, sunt convins că în final se va stabili adevărul.

Voi contesta ordonanţa emisă joi de procurorul de caz, pentru că până acum nu am avut ocazia să fiu audiat de către nimeni şi e dreptul constituţional al oricărui om de a fi ascultat când e acuzat de ceva“, a spus Ponta.

„Nu mă consider o victimă, Mariana Rarinca e o victimă, miile de oameni care au fost puşi să jure cu mâna pe Biblie, nu sunt victimă, sunt un om politic, un luptător cred că am datoria să lupt pentru ce cred că este drept şi corect“.

„Am însă şi dreptul constituţional de a gândi şi de a spune că evenimentul de vineri, acuzarea mea, are legătură directă cu evenimente care s-au întâmplat recent, cu emoţia produsă în opinia publică de cazul Rarinca, de poziţiile asociaţiei judecătorilor, de propunerile de modificare din Parlament şi de votul de marţi de la Senat în cazul Şova, dar justiţia nu înseamnă să reacţionezi la evenimente politice, ci să stabileşti adevărul, şi numai dace cazul să tragi la răspundere penală pe cineva, altfel un atac de justiţie al unui procuror care să reacţioneze la un act politic e total nedemocratic“.

„Politic, acuzarea mea de vineri are ca scop schimbarea guvernului, dar schimbarea unui guvern se face prin vot sau alegeri, altfel e lovitură de stat.

Nu vreau să fac justiţie la televizor, o să mă refer în doar câteva cuvinte la informaţiile apărute în spaţiul public, pentru că ţine de reputaţia mea ce se scrie despre mine.

Nu am fost niciodată asociat în cabinetul lui Dan Şova, nu am legături cu contabilitatea domnului Şova”.

„Haideţi să fim mai puţin ipocriţi: Iohannis a candidat şi a fost ales preşedinte fiind trimis în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mai ridicol şi mai ticălos decât apelul făcut de Băsescu la demisia mea, un preşedinte care 10 ani s-a ascuns de dosare penale în spatele funcţiei de preşedinte, un fost preşedinte care, când e anchetată Elena Udrea, constată ce abuzuri comit procurorii şi SRI-ul, dar dacă sunt anchetat eu sau Udrea este acasă, îi iubeşte din nou pe procurori sau pe cei de la SRI sau îşi trimite oamenii în stradă”, a spus Ponta.

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit azi, la ora 10.00, pentru a discuta situaţia liderului PSD, premierul Victor Ponta. Şedinţa a fost organizată în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Revenim cu amănunte


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button