Politic

UPDATE. PONTA este urmărit penal!

  • ponta3.jpg
 

Victor Ponta a confirmat că DNA l-a anunțat că este considerat suspect în dosarul Dan Șova. Este suspectat de fals în înscrisuri, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală, în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, anunţă DNA. E acuzat și de conflict de interese.

„Sunt suspect în dosarul lui Şova, pentru activitatea de avocat în 2007-2008 şi, de asemenea, sunt în conflict de interese că l-am propus pe Şova ministru. Am venit la DNA ca orice om normal, nu am dat nicio declaraţie, o se ne cheme pentru declaraţii”, a spus premierul jurnaliștilor care îl așteptau în fața sediului DNA.

„Procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor“, arată DNA într-un comunicat.

„În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obţinute de către SCA „Şova şi Asociaţii” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Şova Dan-Coman şi a persoanelor din sfera sa relaţională“, se mai arată în comunicat.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru“, mai arată DNA.

Premierul a dat de înțeles, în fața jurnaliștilor, că nu își va da demisia.

În urmă cu o oră, Ponta a scris pe contul său de Facebook:

„E foarte bine că PNL-PDL depun azi moțiunea de cenzură! Într-o țară democratică europeană bătălia politică se duce în Parlament (nu la DNA sau pe siteuri)!
Majoritatea actuală este unită și are proiecte importante de realizat în perioada următoare – Cod Fiscal, Legea Salarizarii, etc“.

Revenim cu amănunte

Citiți și: Ponta este audiat la DNA!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button