Ce fruct se pune pentru o varză murată delicioasă, cu zeamă frumoasă și gust deosebit

Varza murată, una dintre murăturile preferate de români în sezonul de iarnă, fiind numai bună lângă o friptură sau ca foi la sarmale, are numeroase secrete, atunci când vine vorba despre rețetă. Vezi și: Din ce cauză se înmoaie varza murată – trucuri pentru a o salva!
Fie că este vorba despre ingrediente cheie, despre soiul de varză ales sau de momentul anului în care este pusă la murat, există numeroase trucuri pentru ca varza să nu se „băloșească”. Vezi și: Când se pune varza la murat. Trucuri utile
Emilia Popa, o gospodină din judeţul Timiş, le-a prezentat anii trecuți jurnaliștilor de la Agerpres rețeta sa de varză murată. Rețeta a fost preluată și de hotnews.ro.
„La varză facem un dop, o aşez în butoi cu crengi de mărar, cimbru, foi de dafin, piper, câte un cocean – doi de porumb, mama punea şi un măr, dar mie îmi place să pun gutuie, pentru că rămâne moarea galbenă şi frumoasă şi are un gust aparte.
Apoi pun sare şi după 24 de ore pun un amestec de o lingură de sare la litrul de apă, pe care le amestec până se topeşte sarea. Apoi torn peste ea, acopăr cu scânduri de lemn, peste care pun o piatră şi închid butoiul. Am mai pus în cămară şi alte murături de conopidă, castraveţi, gogonele, gogoşari, de toate”, a povestit gospodina.
Te-ar mai putea interesa: Cum poţi avea varză murată tot anul. Ce trebuie să faci
De ce să pui un cartof în varza murată / Truc ingenios
Poţi face varză murată în numai 3 zile / Iată reţeta
Secrete pentru a avea o varză murată de calitate
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.






