Gastronomie
Poţi face varză murată în numai 3 zile / Iată reţeta

Poţi face varză murată în numai 3 zile.
Varza murată este foarte sănătoasă și, de asemenea, săracă în calorii: aproximativ 20 kcal per 100 g de produs, potrivit frantakkralupy.cz.
Sezonul de preparat varză murată este în plină desfășurare. Poate nu se ştie, dar în procesul de fermentare, varza este îmbogățită cu diverse vitamine, calciu, seleniu, potasiu, zinc, iod și fier.
Iată, în cele ce urmează, o rețetă de varză murată de la bucătarul Eugene Klopotenko, care va fi complet gata în trei zile. Şi ca recomandare – păstrați produsul cu capacul bine închis în frigider.
Poţi face varză murată în numai 3 zile
Ingrediente pentru un borcan de trei litri
- 2-2,5 kg de varză
- 3 frunze de dafin
- 1 morcov
- 2 linguri de sare
- 1,5 litri de apă
Preparare
- Radeți varza astfel încât să obțineți 2-2,5 kg de produs. Decojiți și radeți morcovii pe o răzătoare mare.
- Amestecați varza și morcovii. Adăugați frunza de dafin la amestec. Puneți totul în borcan, tasând bine astfel încât să nu existe goluri.
- Într-un bol separat, amestecați apa fierbinte – apa clocotită – precum și sarea. Amestecați până când sarea este dizolvată. Lăsați soluția să se răcească, apoi turnați-o în recipientul cu varză.
- Puneți borcanul în bucătărie, lângă aragaz sau într-un loc cald. Acoperiți cu tifon sau cu un capac cu găuri în el pentru a lăsa varza să respire.
- După 24 de ore, străpungeți varza cu un cuțit sau o țepușă până la fundul borcanului pentru a elibera gazele create în timpul fermentației.
- Spuma de la suprafața saramurii trebuie, de asemenea, îndepărtată cu grijă – până când procesul de fermentare este complet. Acest lucru va fi indicat de faptul că spuma nu mai apare și saramura din borcan devine limpede.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

