Care sunt alimentele „vedetă” ale lunii iulie

Iată alimentele vedetă ale lunii iulie, perfecte pentru gustări, supe, salate sau deserturi răcoritoare:
Fructe
- Cireșe – în plină glorie în iulie, dulci și zemoase
- Piersici și nectarini – parfumate, ideale în salate sau prăjituri .
- Caise și prune – excelente pentru dulcețuri sau consum proaspăt .
- Fructe de pădure: zmeură, căpșuni, mure, afine – abundente, bogate în antioxidanți.
- Pepene verde / galben – hidratante și pline de savoare de vară
- Smochine – au două sezoane, inclusiv una în iulie.
- Roșii – perfecte, pline de licopen, ideale pentru salate, supe reci și sosuri .
Legume
• Ardei grași & iute – colorate, pot adăuga savoare oricărei mâncări EatingWell.
• Vinete – ideale pentru grătar, salate și ghiveciuri .
• Dovlecei, zucchini, squash de vară – versatili și fragezi .
• Castraveți – răcoritori și hidratanți .
• Mazăre și fasole verde – proaspete și crocante .
• Porumb dulce – ideal pentru grătar sau fiert .
• Ridichi, sfeclă, morcovi, ceapă nouă – pentru gusturi proaspete și decocturi
Busuioc, pătrunjel, mentă – completează perfect salatele, sosurile și limonadele.
Conform nutriționiștilor, consumul următoarelor produse în iulie maximizează și aroma și aportul nutrițional: Roșii, pepene verde, afine, caise.
Pe scurt, iulie aduce un festin de fructe parfumate de vară și legume proaspete crocante, ideale pentru a-ți reîncărca energia, hidratat, sănătos și inspirat în bucătărie. Poftă bună și vară plină de savoare!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

