Economic

O firmă brașoveană, singura ofertă pentru reparații la podul de la Azuga

O firmă brașoveană, singura ofertă pentru reparații la podul de la Azuga

Constructorul brașovean Gott Strasse, care în urmă cu o săptămâna a finalizat Centura Sfântu Gheorghe (12 km), a depus singura ofertă la contractul CNAIR pentru reparații capitale la Podul Azuga pe DN 1 Valea Prahovei. Firma Gott Strasse a fost înființată în urmă cu 13 ani, a raportat 61 de angajați în 2023 și o cifră de afaceri de aproape 90 milioane lei. Perfect Consult Europe asigură serviciile de inginerie și consultanță tehnică.

Contractul pentru reabilitarea Podului Azuga, pod construit în 1926 a fost lansat în licitație în septembrie, iar la termenul-limită doar Asocierea Gott Strasse – Perfect Consult Europe a depus singura ofertă, conform documentelor pe care le-a consultat Economedia. Contractul are o valoare estimată de 19 milioane lei și va fi semnat dacă oferta este declarată conformă.

Podul în boltă de pe DN 1, la km 133+941, este amplasat peste râul Prahova, în apropierea localităţii Azuga. Acesta are lungimea totală de 51,50 m și este așezat pe 3 bolți din beton armat. Podul a fost construit în anul 1926, a fost lărgit în anul 1979 și a fost consolidat pentru clasa E de încărcare în anul 2008. Însă între timp, datorită traficului foarte intens pe DN 1, podul s-a degradat grav la nivelul structurii de rezistență a suprastructurii, ceea ce pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere, potrivit economedia.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button