Politic

O deputată de Brașov a solicitat desființarea Poliției Locale / Motivele prezentate

O deputată de Brașov a solicitat desființarea Poliției Locale.

Ana Loredana Predescu i-a adus această chestiune în atenția premierului Marcel Ciolacu, cu argumente.

„În anul 2010, prin Legea nr. 155/2010, Poliţia comunitară a fost transformată în Poliţia Locală. Astăzi, mai toate atribuţiile Poliţiei Locale le dublează pe cele ale Poliţiei Române, care sunt prevăzute în art. 26 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române. Fac excepţie atribuţiile Poliţiei Locale privind paza bunurilor. După zeci de ani de existenţă pe străzile noastre, Poliţia Locală a reusit o disoluție a autorității și generarea unui efect de subminare a Poliției Române. Dar mai ales a reuşit ostilizarea opiniei publice prin fapte de discriminare, hǎrțuire și persecuție a cetățeanilor, amplificând gradul de neîncredere al acestora vizavi de abuzurile ce se pot comite și s-au comis de către primarii care au în subordine poliția locală, devenită în multe situații instrument de opresiune și control”, a relatat cea care a intrat în Parlamentul României pe listele PSD, apoi trecând la AUR, de unde a plecat în urma unui scandal cu liderul George Simion.

O deputată de Brașov a solicitat desființarea Poliției Locale

Ana Loredana Predescu și-a continuat expunerea: „Cetățenii sunt îngrijorați de ritmul alarmant în care Poliția Locală a primit atribuții ce nu vizează interesul cetățeanului, inclusiv atribuții de dirijare a traficului rutier fără pregătirea necesară. Dar și de nenumaratele procese în instanțele din toată țara care au ca spețe abuzurile, mai ales din pandemie, la care au fost supuși cetățenii de către reprezentanții acestei instituții, cu cerințe minimale de angajare, mulți cu aspect de bodyguarzi de clan, plătiți de multe ori dublu față de Poliția Română”.

O deputată de Brașov | MyTex.ro
O deputată de Brașov a solicitat desființarea Poliției Locale / Motivele prezentate 10

„Dat fiind faptul că există structuri ale Ministerului Afacerilor Interne care pot îndeplini atribuțiile acestei instituții și le îndeplinesc de ani de zile, propun desființarea Poliției Locale din subordinea primăriilor și, eventual, reorganizarea ei în Corpul gardienilor publici, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, structură ce avea deja competențe mai mult decât suficiente pentru nivelul pregătirii de care dau dovadă unii polițiști locali în relația cu cetățeanul”, a mai spus Ana Loredana Predescu.

O deputată de Brașov a solicitat desființarea Poliției Locale

Deputata a relatat, în continuare: „Un alt câștig ar putea fi obținerea de sume considerabile la bugetul de stat prin oferirea unor servicii de pază bunuri, protecție persoane, pază imobile și chiar instituțiile MAI și ale aparatului central și local (înlocuirea firmelor de pază privată, ce căpușează banul public, prin oferirea de servicii de pază, în urma reorganizării, selectării și instruirii personalului de pază din Corpul gardienilor publici în instituțiile de forță ale MAI)”.

„Vin totodată cu propunerea desființării Poliției Locale având în vedere deciziile unor UAT-uri din țară de a renunța la acest serviciu, dar mai ales ca și consecință a voinței cetățenilor, exprimată în zecile de mii de semnături strânse în petițiile demarate în țară, inclusiv în Brașov, județul pe care îl reprezint”, a conchis Ana Loredana Predescu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Rodica
3 ore în urmă

Votez! Aceștia își iau banii degeaba, dacă ai nevoie de ei si faci o sesizare, nu vin. Pe lângă toate cele amintite mai sus decât deputata, li s-a dat în soluționare și sesizările din construcții, neavând cunoștințe în domeniu. Acestea… Citeşte mai mult »

Barbu Gh.
Răspunde la  Rodica
2 ore în urmă

Stimată doamnă, ăștia sunt boacterii care păzeau băncile din parcuri, ce naiba?
Ce competențe să aibe când ei au cel mult opt clase?

Barbu Gh.
2 ore în urmă

Meliția asta locală nici nu trebuia să existe. Să nu uităm cine sunt ei: sunt boacterii care păzeau băncile din parcuri. Ăia cu cel mult VIII clase.

Back to top button