Sport

Jurnalista Alina Alexoi de la TVR, suspendată de Federaţia Română de Gimnastică

Jurnalista Alina Alexoi de la TVR, suspendată de Federaţia Română de Gimnastică

Jurnalista TVR Alina Alexoi, comentator sportiv şi detaşată în echipa de comunicare a Comitetului Olimpic Sportiv Român, a fost suspendată la a mai comenta în competiţiile naţionale şi internaţionale de gimnastică după ce a jignit-o pe gimnasta Ana Maria Bărbosu în toamna anului trecut.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a hotărât, pe baza deciziilor Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG) şi European Gymnastics (EG), să o suspende pe jurnalista Alexoi Alina din toate acţiunile organizate de FIG şi EG în urma rezultatelor anchetei şi propunerilor înaintate de către Gymnastics Ethic Foundation (GEF).

Ca urmare, în calitate de membru afiliat, Federaţia Română de Gimnastică anunţă suspendarea doamnei Alexoi Alina din toate acţiunile şi activităţile FRG organizate în relaţie cu toţi membrii noştri afiliaţi. Această suspendare este pe termen nedeterminat şi va rămâne activă până la primirea unor noi rezoluţii din partea Federaţiei Internaţionale de Gimnastică – FIG şi a European Gymnastics- EG.

Decizia FRG este aplicabilă tuturor structurilor afiliate şi în toate acţiunile acestora, în conformitate cu prevederile statutare şi intră în vigoare începând cu data prezentei comunicări”, se arată în decizia comunicată Televiziunii Române de către Federaţia Română de Gimnastică.

Contactată de publicaţia Golazo.ro, Alexoi a spus: „Nu a existat, încă, nicio anchetă. Ca să existe o decizie, trebuie să existe şi o anchetă. Atât pot să vă spun”.

Tensiunile au apărut la Campionatul Mondial din Belgia din 2024, în urma unei intervenţii a fostei gimnaste Cătălina Ponor.

Cătălina era acolo ca reprezentant al Comisiei sportivilor din cadrul FIG, deci fără funcţie oficială în delegaţia României. După un antrenament a coborât din tribună şi i-a spus Anei Maria Bărbosu: «Dacă nu înveţi să-ţi întinzi picioarele, o să-ţi declaseze săritura. N-ai învăţat asta până acum?». Tonul a fost răstit, răutăcios şi părea că nu vrea să o ajute pe Ana, ci să-i transmită ce slabă e”, a declarat o sursă pentru Golazo.ro.

O altă sursă a spus pentru site-ul citat: „Anumite persoane erau deranjate că Ana alesese echipa de la Deva. Asta chiar dacă fusese susţinută financiar, din 2015, şi de programul «Ţară, ţară, vrem campioane. Agresivitatea Cătălinei a fost observată şi de alţii, iar antrenorul lotului, Patrick Kiens s-a simţit ofensat de intervenţia ei. Aşa că a reclamat incidentul la Donatellei Sacchi, supervizorul antrenamentului”.

Alexoi era şi ea prezentă la competiţie, fiind reporterul specialist pe gimnastică al redacţiei TVR de mulţi ani.

Crezând că Ana a fost cea care s-a dus să se plângă de Cătălina, Alina a tot început să spună lucruri urâte despre ea. La un moment dat, în zona mixtă, Ana Maria Bărbosu a evitat să meargă pentru a-i da un interviu, bănuind că va fi întâmpinată cu ostilitate de angajata COSR. Alexoi s-a enervat şi a zis acolo, în zona mixtă, de faţă cu toţi jurnaliştii: «Aia, Bărbosu, e un jeg de om!». Există şi declaraţii scrise şi semnate în acest sens”, a mai precizat una dintre sursele citate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button