Gastronomie

Cum face Sorin Bontea ciorba de cartofi. Rețetă ideală în zilele de post

Sorin Bontea a dezvăluit cum face el ciorba de cartofi, după o rețetă pe care a preluat-o de la străbunica lui. Fostul furat de la „Chefi la cuțite”, care poate fi urmărit la MasterChef, a dezvăluit secretul unei ciorbe de cartofi delicioase, de post. Prepararea este simplă și rapidă. Este vorba despre o rețetă cu zeamă de varză, în loc de tarhon. Rețeta este ideală în zilele de post.

Bucătarul folosește următoarele ingrediente: 1,5 kg de cartofi; două cepe mari; doi morcovi; roșii tocate; o legătură de mărar; 1 litru de zeamă de varză; 100 ml de ulei; apă. Bontea începe clătind cele dou«ă cepe și morcovii în 100 ml de ulei. Apoi, adaugă apă pentru a înăbuși legumele, iar când aceasta se evaporă și legumele sunt fierte, se pun cartofii tăiați cubulețe, care se călesc puțin.

Secretul bucătarului pentru a obține un gust delicios este călirea și înăbușirea cartofilor, lăsându-i să fiarbă încet. În același timp, se fierbe zeama de varză. Când cartofii sunt bine fierți, în apa clocotită se adaugă roșiile și zeama de varză fierbinte. Preparatul mai fierbe aproximativ cinci minute, după care se adaugă mărarul tocat mărunt și se oprește focul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button