Sănătate

Patru alimente care distrug densitatea osoasă

Patru alimente care distrug densitatea osoasă
Osteoporoza este una dintre cele mai comune afecțiuni în ceea ce privește afectarea oaselor. Aceasta afectează în special persoanele în vârstă, dar poate apărea și la persoanele cu vârste cuprinse între 35-50 de ani. Osteoporoza poate fi prevenită prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Această boală a oaselor poate fi declanșată de anumite alimente, dar și de lipsa mișcării.

Prin urmare, o greutate sănătoasă, o alimentație corectă și mișcarea zilnică pot duce la întârzierea sau chiar prevenirea debutului bolii. Iată care sunt cele patru alimente care previn apariția osteoporozei:

  1. Băuturile carbogazoase – acestea afectează densitatea osoasă. Conținutul de zahăr din aceste băuturi poate extrage calciul din oase, ceea ce le face mai fragile. De asemenea, acizii conținuți de acestea diminuează capacitatea oaselor de a absorbi calciul, potrivit realitatea.net.
  2. Alcoolul – alcoolul împiedică absorbția calciului și a nutrienților esențiali în oase. Totodată, distruge capacitatea organismului de a dezvolta noi țesuturi osoase.
  3. Cofeina – unul dintre principalii vinovați care duc la pierderea osoasă. Fiind un diuretic, cofeina duce la drenarea apei și a nutrienților esențiali din organism. În plus, cofeina face ca rinichii să elimine calciul din sânge, provocând în cele din urmă, pierderea densității osoase.
  4. Sarea – consumul exagerat de sare este strâns legat de apariția osteoporozei, deoarece sarea duce la eliminarea calciului din organism.

Sursa Doctorulzilei


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button