Politic

Ciolacu amenință cu demisia / Apelul PSD

Ciolacu amenință cu demisia / Apelul PSD
Premierul Marcel Ciolacu a confirmat pentru postul de televiziune Digi 24 că e dispus să-și depună mandatul dacă PNL iese de la guvernare.
Rămân consecvent și îmi depun mandatul”, a declarat șeful executivului pentru postul citat.
În ultimele 48 de ore, în diverse formate, liderii PNL au avut mai multe ședințe, iar principalul subiect de discuție a fost tocmai ieșirea de la guvernare a partidului.

PSD face marţi apel la PNL să manifeste maturitate politică şi să trateze cu responsabilitate obligaţiile pe care le are în calitate de partid aflat la guvernare. Potrivit formaţiunii, anunţul USR privind depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului arată fundătura la care duce acest joc electoral pueril iar PNL ar putea fi pus în postura de a-şi sancţiona propriii miniştri printr-un vot în Parlament şi de a provoca un blocaj total în funcţionarea României.

Singura cale de ieşire din această situaţie e ca PNL să revină la masa Coaliţiei şi să se comporte responsabil”, spune PSD, conform News.ro.
PSD face apel la PNL să manifeste maturitate politică şi să trateze cu responsabilitate obligaţiile pe care le are în calitate de partid aflat la guvernare. Indiferent de mizele şi de orgoliile politice pe care le pot avea unii politicieni, un partid aflat la conducerea ţării are obligaţia faţă de cetăţeni de a asigura buna funcţionare a statului şi a guvernării. Aşadar, indiferent cât de intensă este competiţia electorală, partidele din Coaliţia de guvernare au obligaţia de a menţine un minim dialog pentru a putea lua deciziile executive de care are nevoie România pe parcursul acestor alegeri până la formarea unei alte majorităţi parlamentare şi până la învestirea unui nou guvern”, a transmis PSD printr-un comunicat oficial.
PSD arată că „declaraţiile politice care pun sub semnul întrebării capacitatea de funcţionare a Guvernului pot afecta profund economia naţională, încrederea investitorilor şi, în ultimă instanţă, viaţa cetăţenilor”.

Un partid aflat la guvernare nu poate lua decizii doar pe baza calculelor electorale. Miza nu e cât de mult poate câştiga electoral PNL prin anunţul că rupe Coaliţia, dar rămâne la guvernare. Miza e despre cât de mult poate pierde România, în urma unor astfel de declaraţii”, precizează social-democraţii.

Anunţul USR privind depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului arată fundătura la care duce acest joc electoral pueril. PNL ar putea fi pus în postura de a-şi sancţiona propriii miniştri printr-un vot în Parlament şi de a provoca un blocaj total în funcţionarea României. Singura cale de ieşire din această situaţie e ca PNL să revină la masa Coaliţiei şi să se comporte responsabil”, mai afirmă PSD.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
4 ore în urmă

Nu placă jigodia de la măcelărie.

Back to top button