Expres

12 dintre restaurantele, barurile și cafenelele verificate în zona Bartolomeu din Brașov funcționau fără autorizație de funcționare

Polițiștii locali din Brașov au controlat zeci de restaurante, baruri și cafenele, iar la 12 dintre acestea s-a constatat că funcționau fără autorizație, motiv pentru care au fost amendate. De asemenea, a fost dispusă suspendarea activităților comerciale, până la obținerea autorizației de funcționare.

„În perioada 23.09.2024 – 04.10.2024, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale au efectuat controale la agenții economici care desfășoară activități comerciale în domeniul alimentației publice (restaurante, baruri, cafenele, etc.) în zona Bartolomeu. Obiectul controalelor a constat în verificarea autorizației de funcționare“, au explicat reprezentanții Poliției Locale Brașov.

Polițiștii locali au constatat că 12 agenți economici dintre cele 42  de unități verificate (unități independente sau incluse în structurile de primire turistice) nu dețineau autorizație de funcționare. Unitățile respective au fost sancționate contravențional cu amendă, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activităților comerciale desfășurate până la data autorizării, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 99/2000(R) privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.
Doi operatori economici, care desfășurau alte activități decât cele autorizate, au fost sancționați contravențional pentru comercializarea de produse  și servicii de piață, altele decât cele înscrise în acordul/autorizaţia de funcţionare.

Cuantumul celor 14 sancțiuni contravenționale aplicate cu ocazia controalelor efectuate în perioada de referință s-a ridicat la 5.200 lei.

„Punem în vedere agenților economici faptul că desfășurarea exercițiului comercial cu autorizație/acord de funcționare reprezintă obligație prevăzută de amintitul act normativ. Lipsa acestui document se sancționează cu amendă și suspendarea activității până la data autorizării, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat”, a transmis Poliția Locală Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button