Sănătate

Fructul pe care îl recomandă nutriționista Mihaela Bilic / Are multe vitamine și puține calorii

Nutriționista Mihaela Bilic recomandă, în general, consumul moderat de fructe, pentru o viață sănătoasă. Există, însă, un fruct, pe care îl putem consuma fără grijă la calorii. Acesta este bogat în vitamine și minerale și are calorii puține.

Fructul recomandat de Mihaela Bilic este bogat în vitamina C, care ajută sistemul imunitar în lupta împotriva bolilor și germenilor, dar conține și vitaminele A, B6, E, K, calciu, folat, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc, potrivit romaniatv.net.
Este vorba despre ananas. Acesta conține, conform nutriționistei, o enzimă care topește proteinele, astfel că este recomandat să fie consumat în urma unei mese grele, pentru că ajută la digerarea alimentelor.

„Ananasul are o enzimă (bromelina) care chiar topește proteinele. După o masă bogată în carne/pește, câteva felii de ananas proaspăt ajută la digestie – desface lanțurile de aminoacizi din proteine (…) O combinație perfectă și la capitolul cantitate și la capitolul gust și la capitolul digestie. Răcoritor, aromat și sărac în calorii, ăsta da desert echilibrat și de sezon”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

O ceașcă cu pulpă de fruct conține aproximativ 100 de calorii, deși are un gust dulce.
Mihaela Bilic recomandă și un desert cu ananas, numit „Carpaccio de ananas”. El se prepară cu zahăr brun, coniac, înghețată de lămâie și felii de ananas.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
3 ore în urmă

Orice fruct e bun și e binevenit in dieta noastră.

Back to top button