Sport

Jurnalistul Marian Olaianos a explicat de ce FC Brașov a murit

Jurnalistul Marian Olaianos a explicat de ce FC Brașov a murit.

„Citesc despre tot felul de variante despre Re-re-renașterea fotbalului brașovean. Evident că toate aceste variante exprimate în online vin însoțite de comentarii peste comentarii. Iar multe din comentariile ăstea, care aparțin suporterilor din Brașov, trimit iarăși și iarăși către ideea reclădirii unui FC Brașov puternic și iubit. Habar nu am care sunt planurile pe acolo dar ceva pot spune sigur: FC Brașov nu mai are cum să existe. Povestea e simplă și complicată în același timp”, a relatat Marian Olaianos într-o postare pe contul său de Facebook.

Jurnalistul Marian Olaianos a explicat de ce FC Brașov a murit

Jurnalistul brașovean și-a continuat ideea, explicând: „Scurt istoric: la puțină vreme după falimentul din 2017, Administrația Scripcaru a cumpărat numele, emblema și palmaresul echipei. Achiziția a fost băgată într-un sertar, la păstrare. Câțiva ani mai târziu, după ce i-a păcălit pe suporteri, Administrația Coliban a lipit numele FC Brașov, pe care îl avea în proprietate, unei struțo-cămile Scotch – Corona. Doar că apariția acestui New FC Brașov a activat mulțimea de jucători portughezi, croați și români care avea de primit sume imense rămase de plata de către vechiul club, falimentar în 2017. Am senzația că procesele intentate la FIFA (avocat e chiar același care i-a ajutat pe foștii jucători ai Rapidului să recupereze datoriile de la vechiul club și care l-a făcut pe Dan Sucu să plătească din urmă) sunt chiar pe final, dacă nu au și fost finalizate. Suma totală se aproprie de 1,6 milioane euro”.

„În scurta sa existență controversată, noul FC Brașov a reușit să mai acumuleze niște datorii. Aici sunt mai multe variante. Unii vorbesc de vreo 4 milioane de euro, alții merg până spre 7 milioane de euro. E un record, trebuie să recunoaștem. Asa că e simplu: oricine vrea să repună pe harta fotbalului numele FC Brașov trebuie sa aibe banii ăștia. Cam greu”, și-a încheiat Marian Olaianos comentariul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button